Over Bark

Een rollercoaster maar toch voelt het goed.

Wie mij een beetje kent weet dat ik altijd een goeie reden moet hebben om in een nieuw avontuur te stappen. Ik noem het zelf ‘zingeving’ zoeken en beseffen dat wat ik doe waardevol is en toch een zeker maatschappelijke relevantie heeft. Dat heeft mij al op heel veel plekken gebracht waar ik anders nooit zo komen.
Als je mijn CV leest dan heb he inderdaad het gevoel als je op een rollercoaster zit. Van heel veel verschillende dingen waar er voor een buitenstaander geen lijn in zit. Ik noemde me een hele tijd slasher (//////) en somde dan alle job titels die ik ooit had op om wat duiding te geven. Het maakte de boel nog ingewikkelder. Als iemand mij vroeg wat ik deed zei ik altijd: “Ik verplant mensen”. Door hen te inspireren, te connecteren en hen inzichten te geven zodat ze betere ondernemers worden. Want ik vind dat aan jezelf werken ook een heuse onderneming is. Als je dat op zijn beloop laat gaat het gegarandeerd mis. Dus small talk is aan mij meestal niet echt bestaat.
Sinds ik met bARK.today bezig ben laat ik het op zijn beloop. Ik heb het herleid tot “Rebel with a Cause” en ga nog meer dan ooit eigenzinnig mijn eigen gang.

Met bARK.today willen we iedereen in staat stellen zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door tuinen te veranderen in een heerlijk CO2-neutraal stuk land. Onze methodologie is gebaseerd op de principes van ‘Robert Hart’, de pionier op het gebied van voedselbossen. We noemen het zelf ‘Sustainable teambuilding’ omdat we door het aanleggen van ‘Tiny Food Forest’s’ mens en natuur terug met elkaar verbinden. Door dit te doen, bouwen we duurzame gemeenschappen, duurzame buitenruimtes en maken we van deze wereld een samenleving met meer biodiversiteit.

In ons kielzog geven we ook inzichten over andere nieuwe technologieën die dit gedachtengoed ondersteunen. Want wetenschap, technologie en natuur kunnen hand in hand gaan. Op die manier geven we iedereen, van tuin- en niet-tuinbezitters, bedrijven, corporates, overheden,… de kans ook echt iets ‘te doen’.

Op uitnodiging van Harley Lovegrove van ‘The Bayard Partnerships’ werd ik uitgenodigd om voor een podcast om het over ‘diversiteit’ te hebben. Daar leerde ik Nico De Cleer kennen van Passwerk/TR PLus. Zij begeleiden mensen met autisme spectrum stoornis op de werkvloer. Laat dat nu net één van mijn stokpaardjes zijn want ik weet dat dat zeer getalenteerde mensen zijn die jammer genoeg niet dikwijls aan de bak komen. Maar ook Wivina Briers van X Kwadraat was één van de sprekers. Geweldige inzichten krijg je dan over ‘Gender equality’ en hoe vrouwen echt wel het verschil maken op de werkvloer als ze al gehoord of gezien worden. De tijd was te kort. Dat was duidelijk. Maar ondertussen zijn de plannen gesmeed. Er komt zeker een vervolg aan ons verhaal en we houden jullie zeker op de hoogte. Ondertussen kunnen jullie al genieten van het eerste webinar van bARK.today.

CO2NEUTRAL@WORK (https://bark.today/co2neutralatwork001/) ging door op 28 April 2021 en doet precies wat het zegt dat het gaat doen. Inspireren met duurzame oplossingen om met zijn allen CO2NEUTRALER te wonen, werken, leven, of te ondernemen. Van harte welkom.

Back to top button